vineri, 30 iunie 2017

Cod roșu de știri proaste!

     Știrile în ultimii ani au devenit mult mai distractive decât serialele de comedie. Ridicolul conținutului depășește imaginația oricărui scenarist de sitcom-uri. 
Păi cum să-l pui pe unul îmbrăcat în cămașă (cu mânecă lungă!) într-o barcă pe un lac din mijlocul Bucureștiului să transmită live despre codul rosu de caniculă? Mă întreb cine gândește cadrele astea… Iar fața vâslașului din spatele reporterului este mai expresiva decât orice personaj de la Pixar Studios.
     O alta doamnă sexagenară, cu o constituție de gălușcă afirmă cu serenitate: “m-a luat așaaa…cu leșin. Dar nu știu de ce!”, în timp ce scaunul cu rotile pe care ședea cucoana era cărat în brațe de doi nefericiți cu fețe rumenite. Nici eu nu înteleg de ce. O fi fost lipsă de calciu.
Dac-ar mai fi trăit bietul Caragiale, n-ar fi dus lipsă de inspirație. Dar omul modern nu mai scrie. El fabrică știri.

      Cea mai caldă zi din istoria României, a omenirii, a universului și naiba mai știe a cui. Important e că e dramatică treaba și e cazul să ne panicăm. Să ne panicăm și să nu facem nimic pentru că ne agităm și ne ia cu leșin și ajungem și noi la știri mâine seară.