joi, 26 aprilie 2018

Scrisoare deschisă către "dănsărețele" care își folosesc doar trupul, nu și creierul

Dragă fată,

Noi știm că tu "ști să scri" corect dar cumva tastatura telefonului te sabotează. Noi știm că tu ai multe opinii despre orice și vrei cu dinadins să ți le faci cunoscute dar limba română are prea puține cuvinte și atunci faci o salată de romgleză cu muștar. Și dacă te gândești că filmele americane au reușit să te învețe mai bine engleza decât au reușit profesorii cu limba română în școala generală, îmi pare rău să te anunț: doar te faci de căcat la nivel internațional!
Acum na...e bine să ai o părere (si eventual să nu ai vreun raționament pentru ea) și să ti-o exprimi pe rețelele de socializare, dar macar fă-o să te înțeleagă toată lumea.
E adevărat, dacă poți să dai bine din fund, "invitați" în oraș și propuneri indecente tot primești dar măcar fă-o pentru cei care deși dansează, au bunul simț să scrie corect (deși din păcate sunt prea puțini la număr).
Da, am spus bunul simț! Trebuie să fii lipsit de bun simț să reprezinți o comunitate (atât la evenimente naționale cât și internationale) și să te exprimi ca un afazic după un atac cerebral.
Nu spun acum să adormi citind "Observații asupra sentimentului de frumos și sublim" dar măcar fă dovada că te poți exprima mai bine decât cerșetorul care vine cu bocancii târșâiți și pantalonii-n vine să îți ceară o țigară la metrou.
Iar în ceea ce privește limbile străine...asta e ca și cu bețișoarele chinezești: nu știi cum se folosesc, n-au ce căuta la gura ta!