miercuri, 15 noiembrie 2017

Nu suntem o țară de rasiști. Suntem doar înapoiați!


Am fost zărită într-o zi împreună cu prietenul meu de origine africană la metrou de către o colegă de serviciu. Data următoare în care m-am întâlnit cu respectiva, mi-a spus: " Am văzut băiatul cu care erai, dar stai liniștită, nu suflu o vorbă!" Am rămas ca la dentist! CE E DE SPUS SI MAI ALES....DE CE NU E DE SPUS???
Sigur, asta m-a făcut să înțeleg încă o dată mentalitatea oamenilor din jurul meu.
Înțeleg bătrâna din supermarket care se holbează la un om de culoare ca la un extraterestru, că probabil nu a văzut prea des oameni cu trăsături așa diferite de cele cu care e obișnuită. Trăind într-o țară în care mult timp granițele au fost închise iar în perioada post-decembristă cred că erau mai dese cazurile de întâlniri cu extratereștrii de prin lanurile de porumb decât întâlnirea cu un om de culoare.
Însă nu înțeleg tinerii care deși au crescut cu filmele lui Morgan Freeman sau Will Smith și pe muzica lui Whitney Houston ori James Brown, își dau coate in metrou când văd un om de culoare, șușotesc și arată cu degetul.
Mai mult decât atât, acum nu mai e un lux sa vizitezi Occidentul. Ne credem toți "umblați" prin țări străine dar în astfel de situații, iese românul din noi și ne purtăm de parcă suntem la muzeu și a apărut un nou exponat.
Însă de departe cei ce mă revoltă cel mai mult sunt cei care simt nevoia să își arate superioritatea (ori masculinitatea, pentru că în majoritatea cazurilor sunt bărbați) prin comentarii deocheate, sfârșind însă a se face de râs prin faptul că admit din start o competiție în care nu au nicio șansă. Bărbații demasculinizați și frustrați sunt disperați să își mângâie orgoliul prin remarci imbecile.
Ironically....demonstrează indubitabil inferioritate in incercarea disperată de a-și arăta superioritatea.
Și asta nu e rasism, e debilitate. Viața și istoria nu le-a dat motive să urască. O fac pentru că nu știu cum altfel să reacționeze la nou. Una din dovezile clare că va mai dura mult până vom ajunge la nivelul la care este restul Europei.
Aaaah....și în încheiere, un sfat pentru cei care mă tot întreabă de dotările non-intelectuale ale bărbaților de culoare: Scoateți-vă PornHub-ul de la favorite!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu